Tetovanie počas leta: Áno, či nie

27. 06. 2024 | 17:06

 

V lete by bol aj voľný čas, dovolenka aj chuť, no mnohí z nás si nie sú istí, či je leto vhodný čas na nové tetovanie. Slnko, voda a zvýšené potenie môžu mať vplyv na čerstvé tetovanie, ale s trochou starostlivosti si môžete bez obáv dať spraviť tattoo aj v lete.

Ochrana pred slnkom

Čerstvé tetovanie je citlivé na slnečné žiarenie. Preto je dôležité natierať tetované miesto krémom s vysokým ochranným faktorom (SPF 30 a vyššie). To pomôže chrániť farby tetovania pred vyblednutím a pokožku pred spálením. Aplikujte krém pravidelne, najmä po kúpaní alebo dlhšom pobyte na slnku.

Vyhýbajte sa stojatej vode

Počas hojenia tetovania je dôležité vyhýbať sa kúpeľom v stojatej vode, ako sú jazerá, rybníky, alebo bazény. Stojatá voda môže obsahovať baktérie, ktoré môžu spôsobiť infekciu. Ak sa chcete kúpať, radšej si vyberte čisté a prúdiace vody alebo more, ale aj tak dbajte na to, aby sa tetovanie nezamočilo príliš dlho.

Všeobecná starostlivosť

Okrem vyššie uvedených odporúčaní je dôležité dodržiavať aj bežné zásady starostlivosti o čerstvé tetovanie. Udržujte tetovanie čisté a suché, pravidelne ho natierajte odporúčanou masťou a dodržiavajte pokyny vášho tatéra. Vyhýbajte sa tesným oblečeniam, ktoré by mohli dráždiť tetované miesto.

Tetovanie počas leta nemusí byť problém, ak dodržiavate základné pravidlá starostlivosti. Chráňte svoje nové tetovanie pred slnkom a stojatou vodou, a môžete si bez obáv užívať letné dni so svojím novým umeleckým dielom na pokožke.

Autor: Miška Nickelová