Krása Kvačianskej doliny

23. 05. 2018 | 09:05

Kvačianska dolina je jednou z najkrajších dolín na Slovensku. Keď sa rozhodujete o dovolenke, Liptov je správnou voľbou. Čaká na vás príjemná prechádzka v malebnom horskom prostredí, ktorá sa každému vryje do pamäti.

Cestou na vás čaká pôsobivý skalný útvar Jánošíkova hlava, rokliny, vyhliadky na dolinu a na konci, malebné vodné drevené mlyny Oblazy, ktoré sú pamiatkou ľudového staviteľstva ešte z 19. storočia. Trasa je vhodná pre všetky typy turistov, rovnako pre deti, či dôchodcov, keďže nejde o náročnú trasu. Veríme, že ak raz toto miesto navštívite, vrátite sa opäť. Koncom roka 2013 pribudla v Kvačianskej doline vôbec prvá zabezpečená vyhliadka, a to na Malom Roháči. Je z nej vidieť hornú časť doliny i veľkú skalnú ihlu. Na mieste zvanom Kobyliny sa nachádza výhľad do kaňona Kvačianky. Odvážlivci, ktorí obľubujú adrenalín majú príležitosť pozrieť sa do 70 metrovej hĺbky a pozorovať plesnivce na skalnej stene, tiež koryto Kvačianky, ktorá túto dolinu vytvorila. Vyhliadka nie je zabezpečená, preto je návšteva na vlastné riziko.

Pri návšteve Kvačianskej doliny máte k dispozícii platené parkovisko pod dolinou, takže sa nemusíte obávať o bezpečnosť svojho auta. Výnos z parkovného putuje na podporu rozvoja cestovného ruchu v Kvačianskej doline. Keďže Liptov je bohatý na množstvo iných atrakcií a turistických centier, mohla by vás zaujať aj široká ponuka ubytovania. Neďaleko doliny sa môžete ubytovať v súkromnej rezidencii Horvát Family Residence. Luxusné rodinné ubytovanie vás ohúri svojim štýlovým zariadením a kompletným vybavením. Okrem toho si môžete vychutnať relax v súkromnom wellnesse so saunou, či vírivkou. Tri apartmány s kapacitou 12 lôžok ubytujú aj väčšie skupiny návštevníkov. Z rezidencie v strede obce Lúčky máte na dosah celý čarovný Liptov so všetkými svojimi zákutiami.

Navštívte Liptov a vychutnajte si svetovú krásu prírody u nás doma.

Autor: Števo Mačák