Kam na rodinnú dovolenku?

24. 05. 2018 | 13:05

Plánujete rodinnú dovolenku a ešte ste sa nerozhodli, kde ju chcete stráviť? Vezmite deti a poďte na Liptov. Určite sa oplatí vybaviť si ubytovanie v jednom z mnohých ubytovacích zariadení, keďže jeden deň je na Liptov málo. Keď si potrpíte na luxus, v tom prípade by vás mohla zaujímať súkromná rezidencia Horvát Family Residence, ktorá sa nachádza v obci Lúčky, odkiaľ je všade blízko.

Kam s deťmi? Uprostred nádhernej liptovskej prírody sa nachádza skutočné detské kráľovstvo – Babyland Villa Betula. Obklopení desiatkami zábavných, športových a adrenalínových atrakcií pre deti, tínedžerov aj dospelých zabudnete na starosti a prenesiete sa do rozprávky. Deti zabaví viac ako 30 rôznych atrakcií, medzi ktorými nechýba klasika ako nafukovací hrad, ale nájdete tu napr. aj lezecký lanový labyrint Žirafa vysoký 9,5 metra, či prírodný bazén pre plavcov i neplavcov.

Kúsok na západ od Ružomberka objavíte zábavný areál obra Čutka. Obrovo v Čutkovskej doline ponúka deťom zábavu v podobe trampolíny, lanového prekážkového parku, detského „paintball" ihriska s detskými pištoľami NERF. Príďte a zistite, čo znamená Čutkova posteľ, Obrov prak, Obrova dáma, Obrove zuby, Čutkove pastelky alebo Čutkova kolíska.

V blízkosti jedného z najznámejších aquaparkov Tatralandia nájdete kontaktnú zoologickú záhradu. Ideálne miesto na návštevu s deťmi. Na rozdiel od bežných zoologických záhrad sa v kontaktnej ZOO môžete zvierat dotýkať - huňatej ovečky, malého somárika, suchozemskej korytnačky, nosáľa a mnohých ďalších.

Kúsok od Ružomberka sa taktiež nachádza aj najväčší lanový park na Slovensku a populárne aquaparky Tatralandia a Vodný park Bešeňová s 18 bazénmi s termálnou alebo priezračnou vodou s teplotou až do 40 °C. Neváhajte a ubytujte sa na Liptove, kde na vás čaká ešte mnoho ďalších zaujímavých miest. Jednoducho, na Liptove si na svoje príde každý.

Autor: Števo Mačák